Behandelingen

Manueel Therapie

Manueel therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die gericht is op pijn in de rug en pijn in gewrichten. Een manueel therapeut is specialist op het gebied van de rug en gewrichten, daardoor is de manueel therapeut in staat om complexe problematiek te onderzoek en te behandelen.

Fitter Fysiotherapie kan daardoor meer voor u betekenen bij veel uiteenlopende klachten. Van hoofdpijn en oorsuizen tot uitstralingsklachten naar de armen en van terugkerende lage rugklachten tot tintelingen in de benen.

Dry Needling

Bij Fitter Fysiotherapie kunnen we gebruik maken van de Dry Needling methode. Deze methode is niet te verwarren met acupunctuur.

Bij Dry Needling wordt er door middel van een acupunctuurnaaldje de spanning lokaal in de spier behandeld. Veel lichamelijke klachten gaan gepaard met een toename van spierspanning in het gebied van de klachten. Met Dry Needling kunnen we die toegenomen spierspanning verminderen en daarmee voorwaarden creƫren dat u goed kunt trainen.

Echografie

Goede diagnostiek is de basis van een behandeltraject. Bij Fitter Fysiotherapie kunnen we gebruik maken van echografie. Met echografie kunnen we spieren, pezen en gewrichten bekijken van binnen. Daardoor kunnen we het fysiotherapeutisch lichamelijk onderzoek uitbreiden en komen tot een betere diagnostiek.

Bij Fitter Fysiotherapie maken we niet alleen tijdens de intake gebruik van de echo, maar ook tijdens het behandeltraject kan de therapeut kiezen voor echografie om de vooruitgang te beoordelen.

Voetklachten

We staan heel de dag op onze voeten. Daarom hebben voetklachten een grote impact op u dagelijks leven. Bij Fitter Fysiotherapie kunnen we, door onze ervaring op het gebied van voetklachten, u helpen om van deze klacht af te komen.

Voetklachten zijn bijna nooit op zichzelf staande klachten maar worden vaak in stand gehouden door onderliggende problematiek uit omliggende gewrichten als knie, heup en lage rug.

Sport gerelateerde klachten

Ervaart u klachten tijdens het sporten? Door uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van sport en fysiotherapie, kunnen we bij Fitter u verder helpen.

Bij Fitter analyseren we uw bewegingen en houding en bekijken we wat er nodig is om pijnvrij te sporten. We begeleiden u tijdens het revalidatieproces van begin tot eind zodat u altijd verantwoord weer gaat sporten.

Tijdens het onderzoek maken we een bewegingsanalyse. Dat doen we met een 3d camera die bewegingen detecteert en analyseert. Door die gegevens te combineren met de analyse van de therapeut kan er grondig bekeken worden wat de oorzaak is van u klacht. Daarna combineren we het behandeltraject altijd met een personal trainer om zo het optimale behandelplan te krijgen.

Openingstijden

Fitter fysiotherapie is de volgende momenten aanwezig bij Fitter:

maandag:8:00 - 9:30
dinsdag:19:00 - 21:00
woensdag:19:00 - 21:00
donderdag:18:30 - 21:00
vrijdag:niet aanwezig
zaterdag:9:00 - 12:00
zondag:9:00 - 12:00

Contact

Langekamp 13k
5306 GV Brakel
06 485 744 06
info@fitter-fysio.nl
Facebook
LinkedIn

Plan uw route